Mode & stijltips voor vrouwen met grote borsten

Zoals je als is opgevallen zijn wij gespecialiseerd in grote cupmaten. We doen die er dus niet "even bij" zoals de meeste lingeriezaken. Nee, wij hebben ALLEEN MAAR grote cupmaten.
Bij grote cupmaten is pasvorm, elasticiteit van het materiaal, steun op de juiste plaatsen vele malen belangrijker dan bij de kleine maten. Ieder merk heeft zijn eigen sterke punten en wat perfect past voor de een kan verschrikkelijk slecht passen bij de ander.

Als je denkt dat je toebent aan lingerie voor een grotere (mooiere :-) ) cupmaat is het natuurlijk het best om eerst een keer naar onze winkel te komen om een echt goed advies te krijgen van dames die al 29 jaar in het vak zitten.

Mocht je toch zelf aan de slag willen vind je hieronder informatie over hoe je het best je cup en omvang kunt opmeten.

Jouw maat

JE LICHAAM VERANDERT IEDER JAAR. JOUW LINGERIE OOK?

Ieder jaar verandert je lichaam. Misschien omdat je afgevallen of aangekomen bent, of gewoon omdat je weer een jaartje ouder bent geworden. Jaren achter elkaar dus automatisch dezelfde bh maat kiezen is dus niet altijd verstandig. Hoewel wij er natuurlijk voorstander van zijn dat je je maat door een specialist op laat nemen, helpen we je ook graag om dat zelf te doen.

Waarom is zelf opnemen niet per definitie goed? Iedereen heeft een andere opvatting over woorden zoals "stevig", "strak" of " los". Wat de één ervaart als te strak is bij de andere precies goed. Laat dus bij voorkeur je maat regelmatig opnieuw opmeten door vakvrouwen die ieder model vrouw al voorbij hebben zien komen.

Zelf je maat opnemen

Meten is weten

Vanaf omvang 90 wordt het zelf opnemen erg moeilijk. Natuurlijk kun je gewoon opmeten, maar omdat de hoeveelheid stof in de bh steeds meer wordt, wordt het verschil tussen de verschillende soorten bh's (door de gebruikte stof, stiknaden, beugels) steeds groter. Het ene model zal daarom ook erg veel af kunnen wijken van het andere model, ook al is het dezelfde maat. Hieronder vindt je uitleg over het opnemen van je maat. Eigenlijk is dit al het eerste probleem, want meten doe je het best met een al een goed passende bh, in ieder geval een bh die de borsten goed ondersteunt. Je meet dan eerst de bovenwijdte over de tepels. Daarna meet je heel strak de wijdte net onder de buste. Deze laatste wijdte (naar  boven of beneden afgerond) is de omvang. Het verschil tussen de bovenwijdte en de onderwijdte is de cupmaat. Deze twee samen zijn jouw bh-maat.

Hieronder zie je de tabel die laat zien welke cup je hebt:

Verschil
in cm
Cup
18-20 D
20-22 E
22-24 F
24-26 G
26-28 H
28-30 I
30-32 J
32-34 K
34-36 L
36-38 M
38-40 N
40-42 O




Cupmaat opmeten

 

Voorbeeld:
Je onderwijdte is 100cm
Je bovenwijdte is 121cm
Je maat is dan: E 100
Pas op het merk Ulla maakt geen J-cup. Kies in dat geval voor een K-cup.

 

To Top